preskoči na sadržaj

Osnovna škola Berek

 > Naslovnica
vijesti

ODLUKA O ORGANIZACIJI RADA U OSNOVNOJ ŠKOLI BEREK na početku II. polugodišta 2020./2021. šk. god.

Autor: Dalibor Misliveček, 15. 1. 2021. 18:44

OSNOVNA ŠKOLA BEREK

BEREK 73

43232 BEREK

KLASA: 119-01/21-01/01

URBROJ: 2123-26-01-21-3

Berek, 15. siječnja 2021.

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodnenovinebroj87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19, 64/20),u svezi s Uputom HZJZ zasprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19  vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24.8.2020. i Modelom i preporukom za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 od kolovoza 2020. godine), ravnateljica Osnovne škola Berek Dušica Vunić, dana 15. siječnja 2021. godine donosi

ODLUKU

 O ORGANIZACIJI  RADA U OSNOVNOJ ŠKOLI BEREK

na početku II. polugodišta 2020./2021. šk. god.

 

1. Izrazi u ovoj Odluci glede rodne pripadnosti navedeni u muškom rodu neutralni su i odnose se na muške i ženske osobe.

2. Nastava za sve učenike predmetne nastave od 5. do 8. razreda organizira se i izvodi kao nastava na daljinu od 18.01.2021. godine pa nadalje.

3. Nastava za učenike razredne nastave provodit će se u školi, u jutarnjoj smjeni od 9,00 do 12,50/13,30 sati.

4. Predmetni učitelji koji predaju u razrednoj nastavi radit će u Školi s učenicima razredne nastave po rasporedu nastave u jutarnjoj smjeni od 9,00 do 12,50/13,30 sati, a predmetnu nastavu izvodit će na daljinu od kuće. Ostali predmetni učitelji izvodit će nastavu na daljinu od kuće.

5. Obveze učitelja koji izvode nastavu na daljinu:

  • osigurati kontakte i način komunikacije (virtualna učionica, telefon, e-mail)
  • svaki radni dan biti dostupan barem određeno vrijeme u virtualnoj školskoj zbornici ili školskoj viber grupi
  • obvezno održavanje nastave na daljinu odvija se u uobičajenom opsegu radnog vremena, prema školskom rasporedu
  • obvezna priprema sadržaja, održavanje komunikacije s učenicima, roditeljima, Školom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja te davanje povratne informacije učenicima i roditeljima i sudjelovanje u drugim aktivnostima prema uputi ravnatelja i MZO-a.

6. Stručni suradnik pedagog svoje će poslove obavljati od kuće za što su osigurani kontakti i način komunikacije: virtualni razred, virtualna zbornica, telefon, mobitel, e-mail, u opsegu uobičajenog radnog vremena.

7. Stručni suradnik knjižničar svoje će poslove obavljati u školi, a u opsegu uobičajenog radnog vremena dužni su biti na raspolaganju i učenicima i učiteljima vezano uz izvođenje nastave na daljinu.

8. Poslove vezane uz izvođenje nastave na daljinu učitelji i stručni suradnici obavljaju putem rada na daljinu komunikacijom aplikacijom TEAMS, e-mailom, društvenim mrežama, telefonski ili putem web stranice. Način rada i komunikacije na daljinu za rad kod kuće utvrđuje i odobrava ravnatelj.

9. Ravnatelj, tajnik i pomoćno-tehničko osoblje obavljat će svoje poslove u Školi, a voditelj računovodstva u sjedištu računovodstva u Garešnici.

10. Pri provedbi nastave u školi i radu zaposlenika koji poslove obavljaju u školi prema odluci ravnatelja obvezno je pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, uputa MUP-a, Ravnateljstva civilne zaštite, vezano uz ponašanje u slučaju potresa te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja.

11. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se do prestanka epidemiološke mjere izvođenja nastave na daljinu u osnovnoj školi  za učenike predmetne nastave.

 

Ravnateljica

Dušica Vunić

 

 [više]

Početak II. polugodišta

Autor: Dalibor Misliveček, 15. 1. 2021. 12:43

Poštovani roditelji, dragi učenici!


Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine. U Osnovnoj školi Berek za početak drugog polugodišta utvrđena je sljedeća organizacija rada:

 

  • Za učenike razredne nastave (RN), od 1. do 4. razreda, nastava će se odvijati u školi (A model) u dopodnevnoj smjeni od 9,00 do 12,50 sati. Raspored sati ostao je nepromijenjen osim za učenike 4. razreda koji polaze izbornu nastavu Njemačkog jezika ponedjeljkom i srijedom, ali sada 6. sat od 12,50 do 13,30 sati. Predmetni učitelji koji izvode nastavu u 1., 2., 3. i 4. razredu također će s učenicima raditi u Školi.

Prijevoz učenika putnika RN u školu bit će prema sljedećem rasporedu:

1. Šimljana, Šimljanica, Prkos u 8,10 sati,
2. Ruškovac, Potok u 8,30 sati,
3. Ivanska u 8,50 sati

 

  • Za učenike predmetne nastave (PN), od 5. do 8. razreda, nastava se organizira i izvodi kao nastava na daljinu. Učenici će nastavu pratiti od kuće, online (model C) putem aplikacije Teams. Prvog nastavnog dana, u ponedjeljak 18. siječnja u 9,00 sati učenici iz Bereka trebaju doći pred školsku knjižnicu, a učenici putnici na svoje stanice školskog kombibusa, gdje će im učitelji uručiti za nastavni rad spremne tablete. Zbog toga će samo prvog dana predmetna nastava od 5. do 8. razreda početi po povratku učenika kućama, u međusmjeni od 10,30 sati.

Svi učenici su u prošlom polugodištu upoznati s načinom snalaženja i rada u navedenim virtualnim učionicama. Dužnost učenika je svaki dan pristupiti Teamsima te poštovati i izvršavati sve upute i zaduženja s kojim ih upoznaju njihovi razrednici i predmetni učitelji prema rasporedu sati. Ovaj oblik nastave učenicima nije novi i podrazumijeva poštivanje pravila koja smo usvojili prošle školske godine, stoga više nije moguće tolerirati neopravdana kašnjenja i neizvršavanja aktivnosti na satu i domaćih zadaća poslije nastave.
Učitelji će svakog dana po školskom rasporedu u realnom vremenu objavljivati predmetne sadržaje u virtualnim učionicama. Učenici su dužni pratiti objave učitelja, te ih „lajkati“ jer na taj način potvrđuju da su bili na nastavnom satu, vidjeli sadržaj i ostvarili aktivnosti prema naputku učitelja. Obaveza učenika je izvršavati sve zadane aktivnosti, zadatke ili projekte koje nastavnici postave u kanalima nastavnih predmeta.

Rješenje zadataka trebaju slati privatnom porukom predmetnom učitelju.

Tableti i SIM kartice namijenjeni su učenicima isključivo za nastavni rad koji moraju
shvatiti i odrađivati vrlo ozbiljno, odgovorno i redovito. U slučaju tehničkih poteškoća
učenici se mogu obratiti razrednicima i učitelju Informatike.

Roditelji su dužni poticati učenike na svakodnevnu aktivnost jer se izostanak iz virtualne učionice smatra kao izostanak s redovite nastave. O neopravdanom izostajanju učenika i nepolaženju nastave (neaktivnosti) Škola je obvezna izvijestiti Centar za socijalni rad i Upravni odjel za prosvjetu s ciljem da svaki učenik postigne pozitivan uspjeh i završi razred koji polazi.

Zbog svima poznate postojeće situacije prirodne katastrofe u susjednoj Sisačko-moslavačkoj županiji, u ponedjeljak na 1. satu RN provest će se vježba evakuacije prema planu postupanja u slučaju potresa. Isto to ostvarit će se za učenike PN odmah po povratku na nastavu u školi.

 [više]

Obavijest uoči početka nastave u II. polugodištu

Autor: Dalibor Misliveček, 13. 1. 2021. 16:28

Detaljne upute o početku nastave u drugom polugodištu roditeljima će biti dostavljene u petak ujutro, na web stranici škole, facebooku i u razredne grupe, nakon što Škola uskladi sve upute MZO-a i osnivača.

 [više]

HUMANITARNA POMOĆ ZA STANOVNIKE NASTRADALE U POTRESU

Autor: Dalibor Misliveček, 31. 12. 2020. 15:28

Djelatnici Osnovne škole Berek pokazali su svoju humanost i suosjećanje s nastradalima u ovotjednim potresima koji su pogodili gradove Petrinju, Glinu i Sisak te okolna naselja. Svoju pomoć zaposlenici su pružili na način da su prikupljali prehrambene proizvode i higijenske potrepštine koje će biti dostavljene najpotrebitijima. Svi zajedno smo još jednom pokazali da dobrota i humanost žive u svakom srcu. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i prikupili značajan broj paketa s potrepštinama za ljude i njihove kućne ljubimce.

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Dalibor Misliveček, 21. 12. 2020. 17:42

 [više]

Medni dan

Autor: Dalibor Misliveček, 10. 12. 2020. 09:36

Dana 7. prosinca 2020. učenici prvog razreda sudjelovali su u programu Školskog mednog dana i promociji hrvatskih pčelinjaka te tako obilježili dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Program provode Hrvatska poljoprivredna agencija i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

      Dan smo posvetili našim vrijednim i korisnim pčelama. Učenici su pogledali kratki edukativni film o životu pčela. Pročitali smo neke zanimljive činjenice o pčelama i puno toga naučili. Crtali smo i rješavali matematičke zadatke tako što smo bojili svima poznatu pčelicu Maju.

     Učenici su na dar dobili staklenku meda te edukativnu slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo.

Prestale fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 [više]

Zadruga "Srce"

Autor: Dalibor Misliveček, 1. 12. 2020. 18:05

Članovi zadruge "Srce", učenice i učenici petog razreda vrijedno su izrađivali ukrase te postavili prodajnu izložbu uradaka za Božić.

 [više]

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Autor: Dalibor Misliveček, 17. 11. 2020. 19:05

U utorak 17. studenoga učenici Osnovne škole "Berek" prisjetili su se žrtava Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje. Na inicijativu ravnateljice, učenici svih razreda su u pratnji svojih učitelja i razrednika zapalili lampione za Vukovar i Škabrnju ispred škole i glavne ceste, dok su "Povjesničari", tj. učenici 5. razreda u sklopu izvannastavne aktivnosti nakon prigodnog predavanja o Domovinskom ratu i bitki za Vukovar, u pratnji razrednice i učitelja povijesti, zapalili lampione kod spomen obilježja u centru Bereka u čast svim poginulim žrtvama Domovinskog rata, a posebice palim braniteljima ovoga kraja koji su dali svoje živote u obrani slobodne i samostalne Hrvatske. Uz to, učenici razredne nastave su dodatno sa svojim učiteljicama uredili učionice i školski hol mnogobrojnim panoima i plakatima na temu Vukovara i Domovinskog rata, a čest motiv je bio novoobnovljeni vukovarski vodotoranj, simbol grada heroja i hrvatskog zajedništva.

Ostale fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 [više]

Učenike prvog razreda 15. rujna 2020. načelnik Mato Tonković i djelatnici Policijske postaje Garešnica iznenadili su lijepim poklonima

Autor: Dalibor Misliveček, 12. 10. 2020. 20:02

Zbog trenutne situacije COVIDA 19 djelatnici Policijske postaje Garešnica nisu mogli uživo održati predavanje učenicima prvog razreda o ponašanju u prometu. Učenici su sa učiteljicom pogledali edukaciju on-line. Pažljivo su slušali i gledali, puno toga naučili, a dosta toga su i znali. Razveselili su se poklonima koje su za njih pripremili načelnik Mato Tonković i djelatnici PP Garešnica.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 [više]

Važne informacije vezane uz početak školske godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 2. 9. 2020. 23:26

Dragi roditelji i učenici,

u privitku možete pronaći sve važne informacije vezane uz početak školske godine. Sretno svima!

 [više]

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u OŠ Berek Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 14. 7. 2020. 13:53

Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u OŠ Berek pogledajte u privitku ove vijesti.

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 14. 7. 2020. 13:48

Popis udžbenika je u privitku ove vijesti.

 [više]

Dan škole 2020.

Autor: Dušica Vunić, 26. 6. 2020. 14:36

Pogledajte padlet posvećen Danu škole na poveznici.

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 2. 6. 2020. 15:52

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Berek Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 25. 5. 2020. 10:09

 [više]

Obavijest o početku nastave za učenike razredne nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 22. 5. 2020. 14:44

Poštovani roditelji,

kao što smo Vas obavijestili, u ponedjeljak (25. 5. 2020.) učenicima 1., 2., 3. i 4. razreda počinje nastava u školi.

 [više]

Posjet župana Bjelovarsko-bilogorske županije i njegovih suradnika Osnovnoj školi Berek

Autor: Dušica Vunić, 15. 5. 2020. 10:33

Bjelovarsko-bilogorski župan gospodin Damir Bajs sa suradnicima, obišao je radove na europskom projektu energetske obnove Osnovne škole Berek.

 [više]

Odluka o organizaciji rada u OŠ Berek Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 11. 5. 2020. 10:02

 [više]

Obavijest

Autor: Dušica Vunić, 25. 3. 2020. 10:42

Od subote 21.3.2020. Odlukom Stožera civilne zaštite zatvorena su dječja igrališta pa tako i dječje igralište OŠ Berek. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Dušica Vunić, 23. 3. 2020. 12:20

Poštovani roditelji,

zbog sprečavanja širenja zaraze škola od 23.ožujka 2020. (ponedjeljak) ne radi osim u slučaju hitnosti.

Sve nejasnoće i rješavanje pitanja i poteškoća obavljat ćemo pomoću mail adrese škole ured@os-berek.skole.hr ili službenog broja telefona 095 4480 280.

Uvijek uz vaš vaša OŠ Berek!

 [više]

Nastava na daljinu - raspored od 23. do 27. ožujka. 2020.godine

Autor: Dušica Vunić, 23. 3. 2020. 12:15

 [više]

Obavijest o odgodi upisa u 1. razred

Autor: Danijel Ojvan, 23. 3. 2020. 12:10

Poštovani roditelji!

Zbog epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo, postupak za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred odgađa se do daljnjega. O naknadnim terminima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Ljiljana Herceg, stručna suradnica pedagoginja

 [više]

Odluku o rasporedu rada i utvrđivanju uvjeta za rad kod kuće

Autor: Dušica Vunić, 20. 3. 2020. 09:41

 [više]

Nastava na daljinu, raspored

Autor: Dušica Vunić, 17. 3. 2020. 09:53

Poštovani  učenici i roditelji,

u nastavku pogledajte poveznicu na kojoj svaki dan možete pogledati raspored nastave za daljinu na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 [više]

Upute o organizaciji nastave na daljinu

Autor: Dušica Vunić, 14. 3. 2020. 21:27

Poštovani  učenici i roditelji!

Zbog aktualne epidemiološke situacije, sukladno Odluci Vlade RH i uputi svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, a vezano uz nastavak organizacije nastave Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavještava sve učenike i roditelje da se do daljnjeg prekida redovita nastava.

 [više]

Upute za učenike, razrednike i predmetne učitelje o Yammer virtualnim učionicama

Autor: Danijel Ojvan, 13. 3. 2020. 13:30

Dragi učenici, roditelji i učitelji Osnovne škole Berek,

u nastavku donosimo upute o pristupu virtualnim učionicama u našoj školi.

 [više]

Uvodna radionica „e-Škole: Putovima digitalnih kompetencija“

Autor: Dušica Vunić, 12. 3. 2020. 12:25

e-Škole 09. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Berek održana je uvodna radionica „e-Škole: Putovima digitalnih kompetencija“.

 [više]

62. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: Danijel Ojvan, 9. 3. 2020. 12:45

62. Županijsko natjecanje mladih tehničara održana je 06. ožujka 2020. god. U OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru.

 [više]

NATJECANJE IZ VJERONAUKA

Autor: Monika Đuranić, 5. 3. 2020. 10:48

29. siječnja 2020. godine  u našoj školi održano je školsko natjecanje iz vjeornauka.

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Tatjana Dušek, 5. 3. 2020. 09:53

I ove godine su učenice naše škole Ana Jurišić 6. razred i Antonija Lončarić 7. razred, sa mentoricom Tatjanom Dušek, učetiljicom matematike, sudjelovale na županijskom natjecanju iz matematike u Končanici.
Čestitamo !

 [više]

Maskenbal

Autor: Olivera Jurkić, 27. 2. 2020. 18:15

U utorak 25. veljače 2020. učenici razredne nastave imali su maskenbal. 

 [više]

KREATIVNA RADIONICA U KNJIŽNICI POVODOM MASKENBALA

Autor: Danijel Ojvan, 21. 2. 2020. 16:41

Učenici razredne nastave sudjelovali su na kreativnoj radionici koja se održala u knjižnici povodom nadolazećih dana maskenbala.

 [više]

62. natjecanje mladih tehničara

Autor: Danijel Ojvan, 6. 2. 2020. 12:18

62. natjecanje mladih tehničara održano je 04.02.2020.

 [više]

Priredba povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Autor: Jasminka Relić, 24. 12. 2019. 09:39

Dana 20. prosinca 2019.g. u Mjesnom domu održana je priredba povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

 [više]

Večer matematike

Autor: Tatjana Dušek, 16. 12. 2019. 11:16

U OŠ Berek početak prosinca, sada već tradicionalno, rezerviran je za "Večer matematike".

 [više]

Program školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu

Autor: Jasminka Relić, 12. 12. 2019. 15:29

Povodom obilježavanja sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, učenici 1. razreda sudjelovali su 9. prosinca 2019. g. u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. g.  

 [više]

Obavijest - kraj štrajka i početak nastave

Autor: Dušica Vunić, 2. 12. 2019. 17:22

Poštovani roditelji, iskreno Vam zahvaljujemo na podršci u našem pokušaju da mi zaposlenici škola postanemo bar slični ako ne možemo biti jednaki s ostalim zaposlenicima javnih službi.

Obavještavamo Vas da sutra nastavljamo normalan rad u prvoj smjeni za predmetnu nastavu, a u drugoj smjeni za razrednu nastavu.

S radošću čekamo naše učenike.

 [više]

Štrajk u osnovnim i srednjim školama RH

Autor: Dušica Vunić, 28. 11. 2019. 13:44

Obavještavam Vas da je sindikalna povjerenica podružnice OŠ Berek najavila štrajk za dan 29. studenog 2019. godine i u našoj školi.
Daljnji tijek štrajka nije poznat pa molim da pratite informacije i obavijesti na web stranici škole i u medijima.
Za sva pitanja i informacije obratite se ravnateljici Škole na broj telefona 043 548 125 ili mail adresu: ured@os-berek.skole.hr 
Pratite nas i na Facebook stranici "Osnovna škola Berek" u slučaju da školsko mrežno mjesto nije dostupno.

 [više]

Projekt Šafran

Autor: Anita Ivanušec Pocrnčić, 21. 11. 2019. 08:19

Ove godine učenici osmog razreda ponovno sudjeluju u Projektu Šafran. Projekt Šafran irska je inicijativa koja trenutačno obuhvaća deset europskih država.

 [više]

Obavijest

Autor: Dušica Vunić, 19. 11. 2019. 19:51

19. 11. 2019. započeo je frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva. Detaljnije informacije o početku nastave bit će objavljene na web stranici škole i u medijima.

 [više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Monika Đuranić, 19. 11. 2019. 08:44

U kolovozu 1991. godine počeo je rat, a grad Vukovar stavljen je u bitku koja je obilježena teškim bombardiranjem i razaranjem grada, 18. studenoga 1991. godine. Taj događaj nikako nije značio da je Vukovar izgublljen za Hrvatsku. Mnogi su položili svoje živote za generacije koje dolaze, a mi smo danas generacija koja ima obvezu čuvati sjećanje na sve one koji su časno branili Vukovar i Hrvatsku.

 [više]

Pastoralni pohod biskupa Vjekoslava Huzjaka našoj školi

Autor: Monika Đuranić, 19. 11. 2019. 08:37

Dana 14. studenoga 2019. godine u pastoralnom pohodu župi svetog Ivana Krstitelja u Ivanskoj, općinama Ivanskoj i Berek, te njihovim školama bio je biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije, Vjekoslav Huzjak. Biskup se susreo sa svećenikom, predstavnicima lokalnih vlasti, te učiteljima i učenicima.

 [više]

Obavijest - Štrajk u osnovnim i srednjim školama RH se nastavlja!

Autor: Dušica Vunić, 18. 11. 2019. 14:34

U utorak  19. studenoga 2019. godine u štrajku su sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj. 

 [više]

Obavijest - štrajk u osnovnim i srednjim školama u RH se nastavlja

Autor: Dušica Vunić, 14. 11. 2019. 17:08

U petak, 15. studenoga 2019. godine u štrajku su osnovne i srednje škole u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pa tako i naša škola.

 [više]

Program osposobljavanja za upravljanje biciklom

Autor: Kornelija Živko, 8. 11. 2019. 13:07

Od ove školske godine OŠ Berek provodi program osposobljavanja za upravljanje biciklom za peti i sedmi razred.

 [više]

Obavijest - štrajk u osnovnim i srednjim školama u RH se nastavlja

Autor: Dušica Vunić, 5. 11. 2019. 12:59

U srijedu, 6. studenoga 2019. godine u štrajku su sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Učitelji, kuharica,vozač i ostali zaposlenici Škole su na svojim radnim mjestima u Školi od 8,00 do 14,00 sati, ali ne obavljaju poslove pripreme obroka za učenike, prijevoza učenika, ne održavaju nastavu.

Za sva pitanja i informacije obratite se ravnateljici Škole na broj telefona 043 548 125 ili mail adresu: ured@so-berek.skole.hr

 [više]

Izložba Salvadora Dalia u Muzeju Grada Đurđevca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Ojvan, 31. 10. 2019. 08:05

      Učenici 8. razreda OŠ Berek su u utorak, 29. listopada, pogledali izložbu „Recepti za besmrtnost“ jednog od vodećih nadrealista Salvadora Dalia, te u Interpretacijskom centru Picokijade saznali sve o „Legendi o picokima“ i usput se dobro zabavili sa zanimljivim multimedijalnim sadržajima koje pruža ta izložba.

 [više]

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!

Autor: Dušica Vunić, 30. 10. 2019. 12:09

Građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje drveća" pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Kolektivna sadnja drveća planira se od 25. do 27. listopada.

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas

Autor: Danijel Ojvan, 28. 10. 2019. 17:27

23. 10. održana je gradska razina Natjecanja u čitanju naglas. Organizator natjecanja bila je Gradska knjižnica i čitaonica "Đuro Sudeta".

 [više]

Terenska nastava i jednodnevni izlet u Zagreb - predmetna nastava

Autor: Danijel Ojvan, 28. 10. 2019. 14:33

24. 10. učenici predmetne nastave posjetili su grad Zagreb.

 [više]

Posjet župana Bjelovarsko-bilogorske županije, utorak 22. listopada 2019. godine

Autor: Dušica Vunić, 25. 10. 2019. 14:21

Gospodin Damira Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije i njegov suradnici boravili su u radnom posjetu učenicima, učiteljima i ostalim zaposlenicima  Osnovne škole Berek.

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja u prostorima Osnovne škole Berek

Autor: Dušica Vunić, 25. 10. 2019. 12:44

U utorak 22.10.2019. godine u 10.35 sati u našoj školi je održana Vježba evakuacije i spašavanja (prema planu i najavi).

 [više]

PRVI SAVJETNIČKI POSJET mentorica Škole za život održan je u našoj školi u ponedjeljak 21. listopada 2019. godine.

Autor: Dušica Vunić, 24. 10. 2019. 08:21

Mentorice Škole za život dr.sc. Željka Dijanić i prof.  Marijana Piršić Tijan održale su interaktivno izlaganje  i radionicu na temu: Aktivno učenje  i Vrednovanje.

 [više]

Jabuka na dan, doktor iz kuće van!

Autor: Sanja Radošević, 24. 10. 2019. 08:13

Narodna poslovica »Jabuka na dan, doktor iz kuće van«, u našoj školi spominjala se dana 18. listopada 2019. godine jer su učenici razredne nastave obilježili Svjetski dan jabuka.

 [više]

Obavijest - Štrajk u osnovnim i srednjim školama RH

Autor: Dušica Vunić, 23. 10. 2019. 18:55

U četvrtak 24. listopada 2019. godine u štrajku su osnovne i srednje škole u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pa tako i naša škola. Učitelji, kuharica,vozač i ostali zaposlenici Škole su na svojim radnim mjestima u Školi od 8,00 do 14,00 sati, ali ne obavljaju poslove pripreme obroka za učenike, prijevoza učenika, ne održavaju nastavu.
Za sva pitanja i informacije obratite se ravnateljici Škole na broj telefona 043 548 125 ili mail adresu: ured@so-berek.skole.hr

 [više]

Kros u Garešnici

Autor: Kornelija Živko, 23. 10. 2019. 11:55

U srijedu 21.10.2019. godine održan je kros u Garešnici.

 [više]

Obilježili smo Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje

Autor: Monika Đuranić, 22. 10. 2019. 11:46

U srijedu, 16. listopada 2019. godine učenici razredne i predmetne nastave obilježili su Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje.

 [više]

Terenska nastava u Zagrebu

Autor: Olivera Jurkić, 22. 10. 2019. 11:38

Učenici 1. do 4. razreda su 17. listopada 2019.g. sa svojim učiteljicama posjetili grad Zagreb.

 [više]

Dan kravata

Autor: Milica Herceg, 21. 10. 2019. 11:30

KRAVATA – CROATA     

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga je Academia Cravatica proglasila da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate.

 [više]

Obavijest - štrajk u osnovnim i srednjim školama u RH se nastavlja!

Autor: Dušica Vunić, 18. 10. 2019. 12:30

U ponedjeljak 21. listopada 2019. godine u štrajku su sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja u prostorima Osnovne škole Berek

Autor: Dušica Vunić, 17. 10. 2019. 12:56

Poštovani učenici, roditelji i stanovnici općine Berek!

            Obavještavamo Vas da će se u slijedećem tjednu u vremenu od 21. listopada do 25. listopada 2019. godine provoditi Vježba evakuacije i spašavanja u prostorima Osnovne škole Berek!

 [više]

S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore

Autor: Milica Herceg, 15. 10. 2019. 11:25

Ogranak Matice hrvatske u Garešnici raspisao je i ove godine natječaj "S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore". Na natječaju su svojim literarnim i likovnim  radovima sudjelovali učenici razredne nastave naše škole.

 [više]

Obavijest

Autor: Dušica Vunić, 11. 10. 2019. 12:49

Štrajk u osnovnim i srednjim školama u RH se nastavlja!

U ponedjeljak 14. listopada 2019. godine u štrajku su osnovne i srednje škole Bjelovarsko - bilogorske županije.

Učitelji, kuharica, vozač i ostali zaposlenici Škole su na svojim radnim mjestima u školi od 8:00 do 13:00 sati, ali ne obavljaju poslove pripreme obroka za učenike, prijevoza učenika, ne održavaju nastavu.

Za sva pitanja i informacije obratite se ravnateljici Škole na broj telefona 043 / 548 125 ili na mail adresu: ured@os-berek.skole.hr

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: Dušica Vunić, 9. 10. 2019. 15:54

Obavještavamo vas da će sutra, u četvrtak 10.10.2019. godine svi zaposlenici naše škole biti u štrajku. Učitelji, kuharica, spremačica, stručni suradnici i vozač. Oni će u jutarnjim satima doći na svoja radna mjesta u školu, ali će se svi pridružiti štrajku.

ravnateljica: Dušica Vunić

 [više]

Terenska nastava učenika drugog razreda u Garešnici

Autor: Sanja Radošević, 8. 10. 2019. 13:18

Učenici  2. razreda dana 7. listopada 2019. u pratnji učiteljice Sanje Radošević posjetili su grad Garešnicu.

 [više]

RUKSAK PUN KULTURE

Autor: Danijel Ojvan, 5. 10. 2019. 13:24

U sklopu zajedničkog programa Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva kulture nazvanog „Ruksak pun kulture“učenici 1. – 4. raz. naše škole imali su priliku pogledati predstavu „Čudak Šumek“ koja se održala u Mjesnom domu Berek.

 [više]

SOLIDARNOST NA DJELU 2019.

Autor: Monika Đuranić, 4. 10. 2019. 13:47

Ovogodišnja akcija Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2019“ provodi se 8.listopada 2019. godine – utorak.

 [više]

Obilježavanje Europskog školskog sportskog dana

Autor: Milica Herceg, Jasminka Relić, Sanja Radošević, Olivera Jurkić, 2. 10. 2019. 13:38

Na nogometnom igralištu u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, učenici razredne nastave OŠ Berek obilježili su Europski školski sportski dan.

 [više]

OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE BEREK

Autor: Danijel Ojvan, 30. 9. 2019. 13:39

Dana 29. rujna 2019. godine učenici Osnovne škole Berek nastupili su na svečanoj priredbi povodom obilježavanja Dana općine Berek.

 

 

 
 [više]

Sigurnost u prometu

Autor: Jasminka Relić, 19. 9. 2019. 16:29

Učenike prvog razreda 17. rujna 2019. posjetili su djelatnici Policijske postaje Garešnica, načelnik Općine Berek Mato Tonković i pročelnica Ivana Cindrić.

 [više]

Dobrodošlica prvašima

Autor: Jasminka Relić, 11. 9. 2019. 16:14

Prvoga dana nastave, 9.rujna 2019.g. učenike prvog razreda i njihove roditelje posebno su pozdravile ravnateljica Dušica Vunić i njihova učiteljica Jasminka Relić.

 [više]

Važne informacije na početku nove školske godine

Autor: Dušica Vunić, 6. 9. 2019. 23:37

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će nastava u OŠ Berek prvog dana nove školske godine biti po sljedećem rasporedu:

 [više]

Udžbenici i drugi obrazovni materijali za 2019./2020. šk. god. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dušica Vunić, 1. 7. 2019. 17:38

Poštovani učenici i roditelji, obavještavamo vas da Udžbenike za 2019./2020. šk. god. kupuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, druge obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke, nastavne listiće, atlase, mape za likovnu kulturu, radne kutije za tehničku kulturu…) kupuje lokalna samouprava - Općina Berek.

 [više]

Odluka o trajanju odmora za učenike osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač BBŽ za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Kligl, 1. 7. 2019. 12:10

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi

Autor: Dušica Vunić, 24. 6. 2019. 15:45

Svečana podjela svjedodžbi i popisa dopunskih nastavnih sredstava za učenike I. – VIII. razreda održat će se 5. srpnja 2019. godine u 9,00 sati u učionici IV./VIII. razreda.

 [više]

Upisi u srednju školu – informacija za učenike VIII. razreda

Autor: Dušica Vunić, 24. 6. 2019. 15:34

27. lipnja 2019. godine u 8,00 sati organiziramo pomoć učenicima VIII. razreda vezano uz prijave za srednju školu u informatičkoj učionici.

Sastanak s učenicima VIII. razreda i njihovim roditeljima za ovjeru i predaju popisa prijavljenih obrazovnih programa srednjih škola održat će se 11. srpnja 2019. godine u 11,00 sati u školskoj knjižnici.

 [više]

Izlet u Varaždin Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Ojvan, 24. 6. 2019. 12:26

Učenici OŠ Berek

Učenici  od 5. do 8 .razreda su 30.svibnja 2019.g. bili na školskom izletu u Varaždinu.

 [više]

Učenici naše škole nagrađeni su na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje na temu prirodnih katastrofa i snaga sustava civilne zaštite.

Autor: Jasminka Relić, 17. 6. 2019. 15:53

Prigodom obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs i predstavnik Službe civilne zaštite Bjelovar Danko Stavinoha dodijelili su 7. lipnja 2019. godine priznanja pobjednicima Natječaja likovnih, literarnih te foto radova na županijskoj razini za djecu i mlade.

 [više]

Dan škole Berek

Autor: Milica Herceg, 30. 5. 2019. 12:18

29. svibnja 2019. godine obilježili smo Dan škole Berek.

 [više]

Igre družbe Pere Kvržice u Velikom Grđevcu

Autor: Milica Herceg, 29. 5. 2019. 12:24

28. svibnja 2019. godine šesnaestero učenika i učenica razredne nastave u pratnji učiteljica Sanje Radošević i Milice Đurđević sudjelovali su na Igrama družbe Pere Kvržice u Velikom Grđevcu koje su i ove godine organizirane u okviru 32. Lovrakovih dana kulture. 

 [više]

KVIZ NINA I TINO

Autor: Sanja Radošević, 21. 5. 2019. 13:14

Učenici prvog razreda dana 20. svibnja 2019. sudjelovali su u kvizu Nina i Tino u organizaciji izdavačke kuće Profil Klett. Tako se je ovim putem i naša škola prvi put uključila u veliki kviz koji se istovremeno održavao u brojnim školama u Hrvatskoj.

 [više]

Majčin dan

Autor: Sanja Radošević, 13. 5. 2019. 13:11

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva. Ove godine obilježava se 12. svibnja, pa su stoga učenici razredne nastave u petak, 10 svibnja tijekom dana čitali tekstove o majkama, pisali pisma i stihove. Na satima likovne kulture ukrašavale su se ukrasne kutijice i čestitke kojima će učenici svoje majko prigodno darivati.

Svim majkama želimo SRETAN MAJČIN DAN!

 [više]

Školski izlet - Karlovac

Autor: Jasminka Relić, 7. 5. 2019. 11:41

Učenici  1. do 4.razreda su 30.svibnja 2019.g. bili na školskom izletu u Karlovcu.

 [više]

Školsko dvorište kroz godišnja doba – Dan planeta Zemlje

Autor: Jasminka Relić, 8. 4. 2019. 12:33

Učenici  1. do 4. razreda su 5.travnja 2019.g. sudjelovali u projektu Školsko dvorište kroz godišnja doba i obilježili nadolazeći Dan planeta Zemlje.

 [više]

Terenska nastava iz Povijesti

Autor: Anita Ivanušec Pocrnčić, 2. 4. 2019. 11:33

Učenici petog razreda 28. ožujka nakratko su odmorili od školskih klupa sudjelujući u terenskoj nastavi iz Povijesti.

 [više]

Školu je posjetio pjesnik Enes Kišević

Autor: Zvjezdan Banas, 29. 3. 2019. 11:24

U tjednu kad se obilježava Svjetski dan poezije, Dan šuma i Dan voda te početak proljeća našu Školu je posjetio pjesnik Enes Kišević.

 [više]

Učenici 3. razreda su u mjesecu ožujku posjetili Garić grad i Bjelovar

Autor: Olivera Jurkić, 26. 3. 2019. 11:27

Cilj je bio što bolje upoznati  svoju županiju i županijsko središte – grad Bjelovar.

 [više]

Svjetski dan voda

Autor: Sanja Radošević, 25. 3. 2019. 11:21

Učenici prvog i drugog razreda naše škole , u petak 22. ožujka obilježili su Svjetski dan voda. Svjetski dan voda se obilježava svake godine sa ciljem skretanja pozornosti ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće.

 [više]

Pozdrav proljeću

Autor: Sanja Radošević, 22. 3. 2019. 11:15

Učenici prvog razreda 21. ožujka u pratnji učiteljice pozdravili su proljeće. Učenici su promatrali prirodu oko sebe, šetali do obližnje šume, promatrali rad ljudi na dvorištima i oranicama te povećalom istraživali kukce i cvijeće. Učenici su tako na zanimljiv način ponovili nastavne sadržaje prirode i društva te boravili na svježem zraku.  

 [više]

Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Milica Herceg, 22. 3. 2019. 11:08

21. ožujka obilježava se “Svjetski dan osoba s Down sindromom“. Taj datum  predstavlja  3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom.

 [više]

Dan očeva

Autor: Sanja Radošević, 19. 3. 2019. 11:28

Svake godine u ožujku u našoj domovini, na blagdan svetog Josipa, 19. ožujka slavi se Dan očeva.

 [više]

Maskenbal 2019.

Autor: Olivera Jurkić, 12. 3. 2019. 11:07

U utorak  5. ožujka 2019. učenici razredne nastave u školu su došli maskirani. Pridružili su im se prijatelji iz Male škole.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Likovni kutak
Korisne poveznice
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Osnovna škola Berek / Berek 73, HR-43232 Berek / os-berek.skole.hr / ured@os-berek.skole.hr
preskoči na navigaciju